Minimum sanitarne

Nabycie wiadomości z zakresu przestrzegania zasad higieny pracy przy wykonywanej pracy

WYMAGANIA DLA UCZESTNIKÓW

Brak

PROGRAM KURSU

Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna w świetle przepisów krajowych

Higiena osobista pracowników

Prawidłowe zachowania higieniczne

Higiena pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu

Zasady wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania
zasad higieny

Rodzaje zanieczyszczeń środków spożywczych i ich źródła

Drobnoustroje chorobotwórcze, ich rodzaje i wpływ na jakość zdrowotną środków
spożywczych

Zatrucia i zakażenia pokarmowe i ich najczęstsze przyczyny

Znaczenie badań lekarskich

Zasady prawidłowego mycia, czyszczenia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn,
urządzeń i sprzętu

Prawidłowość prowadzenia procesów technologicznych

Zasady przechowywania i transportu środków spożywczych

Podstawowe zasady znakowania żywności

FORMULARZ KONTAKTOWY

Proszę czekać...
Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie. Więcej informacji znajdziesz tutaj.